Pages

Tuesday, 11 October 2011

RESEPI - Puding Jagung


Puding Jagung

Bahan - bahan
1/2 paket agar-agar
1 tin susu cair
1 tin jagung
1500ml air
gula secukup rasa
sebiji telur
2 sudu makan tepung kastard

Cara-cara
1. Masak agar-agar bersama dengan gula dan air.
2. Sambil itu, blend tepung kastard, susu cair dan telur.
3. Setelah agar-agar cair dan mendidih, masukkan bahan yang telah diblend, jagung kedalam agar-agar yang telah cair, perlahankan api dan kacau sehingga pekat.
4. Akhirnya, tuanglah ke dalam bekas yang sesuai.
5. Biar beku dan siap untuk dihidangkan......

Pelajar-palajarku sesi 2011/2012 (Anasuha, Ain dan Syazana)
*Rakan-rakan tempat kerja ku memang menyukainya.

3 comments: